Kömeç yemeği hangi yöreye aittir?
Kömeç tarifi (Antakya yöresinden)25 Kasım 2015
Zonguldak’ın en meşhur yiyeceği nedir?
Şehrin en meşhur lezzeti olarak kabul edilen efsane bir tatlı olan sütlü armut, Zonguldak’a gider gitmez mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biridir. Birçok restoranda bulabileceğiniz bu nefis tatlı, armutların bir tencerede bir süre kaynatılması ve ardından manda sütüyle güveçte servis edilmesiyle yapılır.
Zonguldak’ın en meşhur tatlısı nedir?
HÜPPÜLÜ TATLI | Kültür portalı
Cevizli Kömeç nerenin?
Coğrafi işaret olarak tescillenen ve Zonguldak yöresinde sıkça yapılan cevizli kömeç, oldukça basit ve lezzetli bir börektir. Kömeç yapımında Zonguldak ilinde yetişen cevizler kullanılır. Hamurun açılma ve dinlendirme süresine dikkat edilmelidir.
Kömeç hangi yöreye ait?
Türkiye’de cevizli sucuk, şuruplu sucuk, pekmezli sucuk, şekerli sucuk, üzümlü sucuk, orcik veya köme olarak da adlandırılır. Türkiye’de Kahramanmaraş, Gümüşhane, Elazığ, Artvin ve çevre illerde cevizlerin üzüm veya dut suyuna batırılmasıyla yapılan bir tatlıdır.
Kömeç otu diğer adı nedir?
Mor çiçekli bir bitki olan ebegümeci halk arasında farklı isimlerle de bilinmektedir. Ebegümecinin diğer isimleri: Divangir, İlbik, Kazan Karası, Paçık, Develik, Kömeç, Hamaylık olarak da düşünülebilir.
Zonguldak ne ile ünlü?
Batı Karadeniz bölgesinde bulunan Zonguldak madenleriyle ünlüdür. Türkiye’nin en zengin kömür madenlerine ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca şehir, köklü tarihi ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olması nedeniyle önemli bir turizm noktası haline gelmiştir.
Zonguldak’ın en ünlü meyvesi nedir?
Cranberry (Cyrene) Cranberry meyveleri Ağustos ve Eylül aylarında gerçekten göz alıcıdır. Genellikle Karadeniz kıyılarında sevilen cranberry meyvelerinin tadı ekşi ve mayhoştur.
Kdz Ereğli’nin neyi meşhur?
Karadeniz Ereğli’de; Osmanlı çileklerinden reçel yaparak çilekleri yaşatmak önemlidir. Bir diğer ünlü şey ise ipek kumaştır. Batı Karadeniz bölgesinde bir zamanlar tarım ürünü olan ketenin liflerinden yapılır. Antik çağlarda yelken bezleri ve ketenden yapılan tekstilleriyle ünlü Karadeniz Ereğli.
Devrek ne yemeği meşhur?
DEVREK – Zonguldak-DEVREK’İN ESAS YEMEĞİ KABALAK,… | Facebook.
Zonguldak hediyelik ne alınır?
Zonguldak Hediyelik Eşyaları; Anahtarlıklar, renkli magnetler, açacaklar, madenci heykelleri, kırık tel ürünleri, ipek kumaş işlemeli ürünler, el işlemeli devrek baston çeşitleri, aynalar, fincanlar, kişiye özel kalemler ve takılar gibi pek çok hediyelik ürünü çeşitleri ve farklı modelleriyle bulabilirsiniz.
Zonguldak Devrek’in neyi meşhur?
Devrek Bastoncular Çarşısı: Devrek’in en önemli el sanatları ürünlerinden biri olan bastonların üretilip satışının yapıldığı Bastoncular Çarşısı, yerli ve yabancı ziyaretçilerden büyük ilgi görmektedir. Çam: Doğal güzelliklerden biri olan çam, Sabunlar köyü güzergahında bulunan bir ağaçtır.
Zonguldak’ın yemek olarak neyi meşhur?
Zonguldak’ın meşhur yemekleri: Ereğli Pidesi, Pumpum Çorbası, Kızılcık Çorbası, Tirit, Pırasalı Mantar, Uğmaç Çorbası, Malay, Konserve Tavuk.
Zonguldak’ta ne yenir?
Ne YenirOrganik Fındık.İspıt (Zılbıt)Zonguldak Kestane BalığıKdz. Ereğli Osmanlı Çileği.Devrek Simit.Cevizli KömeçKabak TatlısıKuzu Kestanesi.Diğer ürünler…
Kömeç nereye ait?
Kömeç, TokatKömeçİliTokatİlçeMerkezCoğrafi BölgeKaradeniz BölgesiRakım631 m11 satır daha
Köme çorbası hangi yöreye ait?
Sizlere Kırşehir’den lezzetli bir çorba sunuyoruz. Süzme yoğurt, yumurta, un ve zeytinyağı ile hazırladığınız bir taban hazırlayıp sulandırıyoruz. Daha sonra buğday, nohut ve yeşil mercimek ekliyoruz. Daha sonra bu güzellikler yerini sebzelere bırakıyor.
Kömeç nedir, nasıl yapılır?
Ebe gumeci kavurma tarifi nasıl yapılır? Soğanı küçük parçalara ayırın ve yağda kavurun. Soğan kavrulunca salça ve baharatları ekleyin. Doğranmış ebegümeciyi ekleyin, her şeyi kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin ve servis edin.
Ebegümeci hangi yöreye ait?
Ebegümeci, botanik olarak Malva sylvestris olarak adlandırılır, genellikle nemli topraklarda yetişen ve pembe-mor çiçekleri ve yuvarlak kenarlı yapraklarıyla bilinen bir bitkidir. Malvaceae ailesine ait olan bu bitki Avrupa, Batı Asya ve Kuzey Afrika’ya özgüdür ve dünya çapında yaygın olarak yetiştirilir.
Ereğli hangi yemeği meşhur?
Ereğli Pidesi. Pumpum çorbası, kızılcık çorbası