İçeriğe geç

Mersine Gidince Ne Yenir

Mersin’in meşhur yiyeceği nedir?

Mersin mutfağı denince akla ilk gelen şey tabi ki tantunidir. Yaşadığınız şehirde Mersinli tantuni üreticisi olarak faaliyet gösteren birçok tantuni restoranına rastlamış olabilirsiniz. Sadece Türkiye’de değil tüm dünyada ünü yayılmış bir lezzet olan tantuni; atıştırmalık olarak, porsiyonluk olarak veya dürüm olarak tüketilir.

Mersine gidince ne alınır?

Tarsus ilçesindeki Kırkkaşık Bedesteni’ni gezerken, oradaki yerel esnaftan ahşap, seramik, gümüş gibi yöresel el sanatları hediyelikleri satın alma imkânının yanı sıra, buzdolabı magnetlerinden, Mersin’e özgü Anamur muzu, Kerebiç tatlısı, Cezerye gibi yöresel el sanatları hediyelikleri de satın alma imkânı bulunuyor.

Mersinde ne tatlısı yenir?

Mersin’in sahip olduğu lezzetler arasında ve kültürümüzün en değerli tatlıları arasında yer alan; Kerebiç tatlısı, Cezerye ve Künefe gibi kendine özgü lezzetler bulunmaktadır.

Mersin’in neyi meşhur meyve?

Anamur Muzu, kendine özgü aroması ve kalitesi nedeniyle Türk patentinde coğrafi işaretli Anamur Muzu olarak tanımlanmaktadır.

Mersin’in neyi güzeldir?

Aynalıgöl (Gilindire) Mağarası 331. Mağaralar ve Oyuklar. … Mersin Marina. 570. Marinalar. … 3. Mut Yerköprü Şelalesi. Şelaleler. Yazan: mesut_arikoglu. … Uzuncaburç Olba Antik Kenti. 110. Antik Kalıntılar. …Kızkalesi Kalesi. 115. Alahan Manastırı Kaleler ve Kiliseler. … Soğuk Su. Plajlar.

Mersinde ne yenir ne içilir?

Mersin’de ne yenir ve içilirTantuni0. Türkiye’nin birçok şehrinde Mersin Tantuni olarak satılan bu meşhur lezzet küpler halinde kesilir. Rendelenmiş ve haşlanmış havuçtan yapılan yöresel bir tatlıdır. … Mersin Kerebici0. … Fındıklı Lahmacun0. … Tarsus Kebabı0. … Spin0. … Tarsusi Peyniri0. … Karışık Çorba0.Daha fazla ürün…

Mersine hangi mevsimde gidilir?

Yaz aylarında şehirde sıcaklık 35 derece ve nem oranı %80 iken kış aylarında ortalama sıcaklık 10 ile 15 derece arasındadır. Özellikle yaz aylarında, ilkbahar, sonbahar ve yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan şehrin tarihi ve doğal güzelliklerini, güzel plajları sayesinde gezebilirsiniz.

Mersin’in nereleri gezilir?

Mersin’de Görülecek En İyi 10 Gezi Yeri: Aynalıgöl (Gilindire Mağarası), Alahan Manastırı, Atatürk Evi Müzesi, Mersin Denizcilik Müzesi, Mersin Marina, Uzuncaburç Olba Antik Kenti, Kızkalesi, Tarsus Şelalesi.

Mersin kaç günde gezilir?

Mersin’de Yapılacak Şeyler: Merkez için 2 gün ve merkez dışındaki güzellikler için 2 gün planlamanız yeterlidir. Mersin’de başarılı Mersin otellerinden birinde konaklayarak ve şehri doyasıya keşfederek harika vakit geçirebilirsiniz.

Mersin’e özgü dürüm yemeğinin ismi nedir?

Mersin yemek kültüründe sakatat tüketimi de önemli bir yer tutar. Tantuni: Et ve kuyruk yağının küçük küpler halinde doğranıp haşlanması, tepside yağda kızartılması, üzerine karabiber eklenerek dürüm şeklinde yenilmesiyle yapılan Mersin’e özgü bir yemek türüdür.

Nerenin cezeryesi meşhur?

Cezerye (cezeriye) (dondurulmuş helva), özellikle Mersin ve Adana bölgesinde yaygın bir tatlı türüdür. Osmanlı mutfağında bulunur. Havuç, toz şeker, ceviz ve hindistan cevizinden yapılır. Adı, havuç anlamına gelen Arapça (cezer; جزر) kelimesinden türemiştir.

Kerebiç nasıl bir tatlı?

Kerebiç, Ramazan ve bayramlarda sıklıkla tüketilen Mersin yöresine ait bir tatlıdır. Kerebiç, irmikten yapılan, içi fıstık veya cevizle doldurulan ve beyaz kremayla kaplanan içli köfteye benzeyen bir tatlıdır. Beyaz krema olmadan da yenebilen bu tatlıya Ma’amoul denir.

Mersin’in en ünlü yemeği nedir?

Yörenin en meşhur et yemeği ve tarifi; Tantuni: Mersin yöresinde yaygın olan reçel, börek gibi yiyecekler, börek gibi yapılışı kolay ve çabuk olan, hemen yenilebilen ve uzun süre tok tutan yiyeceklerdir.

Mersin’in hediyelik neyi meşhur?

Mersin ve ilçelerinin yerel özelliklerini yansıtan çeşitli hediyelik eşyalar ve tatlılar satın alınabilir. Halılar, kilimler, mezitli şallar, muz lifinden yapılmış çeşitli hediyelikler, renkli iğne oyası ve eşarplar şeklinde el sanatlarının güzel örneklerini görmek mümkündür.

İçel adı neden Mersin oldu?

1924 yılında Mersin ismiyle il olmuş, 1933 yılında Mersin İçel ile birleştirilerek İçel ismi verilmiştir. 28 Haziran 2002 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan 4764 sayılı Kanunla ilin ismi tekrar Mersin olmuştur. XII. 19. yüzyılda Türkler Göksu Nehri’nin iki yakasındaki bölgeye “İÇEL” demişlerdir.

Mersin’in neyi meşhur tarihi?

Tarihi ve turistik açıdan en önemli yerleri şunlardır: Alahan Manastırı (Mut), Kravga Köprüsü (Mut), Kızkalesi, Yumuktepe, Kanlıdivane (Neapolis), Anamuryum Harabeleri, Viranşehir (Soli), Tarsus – St. Paul Kilisesi, Silifke- Uzuncaburç, Karaduvar, Ayaş, Çamlıyayla Namrun Kalesi (Lampron) ve Sinap Kalesi, Alahan…

Mersin’e özgü dürüm yemeğinin ismi nedir?

Mersin yemek kültüründe sakatat tüketimi de önemli bir yer tutar. Tantuni: Et ve kuyruk yağının küçük küpler halinde doğranıp haşlanması, tepside yağda kızartılması, üzerine karabiber eklenerek dürüm şeklinde yenilmesiyle yapılan Mersin’e özgü bir yemek türüdür.

Adana’nın neyi meşhur yiyecek?

Adana’nın Ünlü YemekleriAdana KebabıŞırdan DolmasıAnne-Kız ÇorbasıYüksük ÇorbasıMumbar DolmasıFellah KöftesiGül MantısıAdana BörekleriDaha fazla ürün…

Silifkenin neyi meşhur yiyecek?

Bunlardan en önemlileri; yüksük çorbası, batik, arasi, ulubu ve keşkektir. Tatlılar arasında mekik tatlısı en önemlilerindendir. Silifke’nin en önemli ve bilinen ürünleri yoğurt ve ayrandır. Yöre köylülerine ve damak tadını bilenlere göre en iyi ayran ayrandır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir