İçeriğe geç

Telefondan Kuran Okumak Sevap Mı

Telefondan Kuran okumak kabul olur mu?

Bu sebeple, Kur’an yüklü bu tür cihazlara abdest almadan dokunulabilir ve bu şekilde Kur’an okunabilir. Ancak, Kur’an’ı abdestli okumak daha faziletli olduğundan, elektronik cihazlarda Kur’an okunurken abdest alınması tavsiye edilmiştir.

İnternetten Kuran okuyarak hatim olur mu?

Ezbere okumakta bir sakınca yoktur. Ancak abdestsiz Muhsaf-ı Şerif’e dokunmak caiz değildir. Ancak tablet, bilgisayar ve telefonlarda bildiğimiz Mushaf olmadığından, cep telefonumuz varsa Kur’an okurken dokunabiliriz. Burada bir sakınca yoktur.

Uzanarak telefondan Kur’an okunur mu?

Din İşleri Yüksek Kurulu Bu sebeple, ayakta, oturarak, yan yatarak, edep ve terbiyeye uygun olarak Kur’an okumakta ve dinlemekte bir sakınca yoktur.

Telefondan Yasin Dinlemek Sevap Midir?

Kur’an-ı Kerim’i radyo, televizyon, internet ve diğer teknolojik araç ve platformlardan dinlemek insana sevap kazandırır.

Kuran ne zaman okunmaz?

Sabah namazının sünneti hariç, imsak vakti başlar, güneşin doğmasına kadar, ikindi namazını kıldıktan sonra güneş batıncaya kadar, akşam namazının vakti vacip olmadan önce girince, cuma günü hatibin minbere çıkmasından sonraya kadardır (Merğinânî, el-Hidâye, 1/269-271).

Türkçe Kuran okumak hatim olur mu?

Bu bağlamda hatim, Kur’an’ı manasına göre okumak değil, Fatiha Suresi’nden başlayarak Nas Suresi’ne kadar olan Kur’an’ın tamamını Arapça metin üzerinden okumaktır. Dolayısıyla, Kur’an-ı Kerim’in mana ve tefsirlerini okuyarak hatim yapılamaz.

Kuran dinleyip takip ederek hatim olur mu?

Televizyonda veya CD’de okunan bir tilaveti takip etmenin veya dinlemenin bir sevabı vardır. Ancak bu durumda, kişi sadece okunan cevabı dinlerse, Hatim sevabı alır. Hatim yapmak için, Kuran’ın bizzat okunması gerekir.

Hatim için alınan cüz okunmazsa ne olur?

Dağıtılan âyetlerin hatim namazından önce okunmasına çalışılmalıdır. Herhangi bir sebeple okunamıyorsa âyetler hatim namazından sonra da okunabilir.

Hatim etmenin sevabı nedir?

Hadislerde nakledilen bilgiye göre hatim okuyanın istekleri kabul olur. Hatim okuyan kişiye altmış bin melek şahitlik eder. Hadis ve ayetlerde büyük mükafatlar olduğu bildirilmektedir. Hatimin bir diğer fazileti de cihat kavramıdır.

Kuran okurken uyku gelmesi neden olur?

Bir yandan vücudumuzun rahat bir pozisyon alması ve kaslarımızın gevşemesi için gerekli ortamı hazırlarken, diğer yandan yorgunluğu ve uykuyu engeller. Elimizde kitap bizi büyülediğinde, biz de kitabın rüya dünyasına dalarız ve kaygılarımızdan, dertlerimizden uzak bir şekilde uykuya dalarız.

Abdestsiz Kur’an okunabilir mi?

Abdestsiz bir kimsenin Kur’an okumasında bir sakınca yoktur. Hatta İslam alimlerinin bunun caiz olduğu konusunda ittifak ettikleri bildirilmiştir. Bu konudaki sahih hadisler, abdestsiz olup Kur’an okumak isteyen bir kimsenin Kur’an okumak için abdest almasına gerek olmadığını belirtmektedir.

Sırt üstü yatarak kuran okunur mu?

Allah’ı anmak ve ayakta, oturarak veya yatarak namaz kılmakta bir sakınca yoktur. Kur’an-ı Kerim’de: “Onlar ayakta, oturarak ve yanları üzerine yatarak Allah’ı anarlar.” (Al-i İmran, 3/191) buyurulmaktadır. Berâ b. Azib (r.a.) hadisine göre, Hz.

Ev işi yaparken Kuran dinlenir mi?

Kişi çalışırken veya bir şeyle meşgulken bunu yapmakta bir sakınca yoktur – tabi mümkün olduğunca dinleyebiliyorsa. Ancak, Kur’an’ı dinlemesini imkânsız kılan bir şeyle meşgulse, bunu yapmamalıdır, çünkü artık terbiyeli olma ve Kur’an’a saygı gösterme ihtiyacı ortadan kalkmıştır.

Telefondan okunan cüz kabul olur mu?

Bu nedenle, bir kişinin hatim yapabilmesi için Kuran’ı kendisi okuması gerekir. Televizyon, radyo veya başka bir cihazda Kuran’ın okunmasını takip etmek veya dinlemek de bir sevaptır.

Mezar başında telefondan Yasin dinlenir mi?

Mezar başında telefonla Yasin Suresi okutuyorlar. Bu hiçbir zarar vermiyor, aksine dua ölenin ruhu için okunduğu için hem ölen hem de okuyan için bir sevap oluyor.” 16 Şubat 2007

Youtube’dan Kuran dinleyerek hatim olur mu?

Televizyonda veya CD’de okunan bir tilaveti takip etmenin veya dinlemenin bir sevabı vardır. Ancak bu durumda, kişi sadece okunan cevabı dinlerse, Hatim sevabı alır. Hatim yapmak için, Kuran’ın bizzat okunması gerekir.

Kuran bilmeyen nasıl hatim yapar?

[yazifontu=Bookman Old Style>Kur’an’ı baştan sona okumaya Hatim denir. Hatim, bilgisayarda sesli Kuran’ı dinleyerek indirilir. Kuran-ı Kerim’in manası Kuran’ın yerine geçmediği için, Hatim mana okunarak indirilmez. Allah yolunda yapılan en küçük bir iş veya amel bile sonuçsuz kalmaz.

Kuranı dinlemek okumak yerine geçer mi?

Alim Muhammed b. Salih el-Usaymin (Allah ona rahmet etsin) bu soruya şu cevabı vermiştir: “Bir kimse teybe kayıt yaptığında, (okuması) bitmiş ve sevap ve mükafat (okumanın) sonu gelmiştir. Ancak, teybi dinleyerek faydalandığı sürece, bundan faydalanmanın sevabını almaya devam eder.

Kuranı Kerim türkçesi abdestsiz okunur mu?

Kur’an-ı Kerim’in abdest almadan da ezberden okunabileceğinde şüphe yoktur, ancak o, Allah kelamı olduğu için, ezberden okunurken bile abdest alınması bazı âlimlerce tavsiye edilmiştir (Nevevî, el-Mekmû’, 2/69).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir