İçeriğe geç

Zıpçık Neye Denir

Zıpçıktı kime denir?

Fırsat kollayan veya kaba davranan birini ifade eden bir kelime.

Zıpçık gibisin ne demek?

Kişinin canlı, dinamik ve enerjik olduğunu belirten bir benzetme cümlesidir. Bir av aracını ifade eden ve canlı, aktif ve saldırgan insanlar için kullanılan bir eufemistik terimdir.

Poncik neye denir?

Ponçik, yayın balığına benzeyen bir tatlı türüdür. İçine sarı veya kakao kreması veya reçel konulabilir. Polonya’nın geleneksel mutfağına aittir. Rusya ve Ukrayna’dan da çeşitleri vardır.

Zıpır insan ne demek?

Zıpır nedir, TDK sözlüğü ne anlama geliyor? Canlı hareketleri ve duruşlarıyla şımarık ve çılgınca davranan kişileri ifade eder. Web sitesindeki açıklamaya göre TDK, eylemlerinde pervasız, vahşi, şımarık ve anlamsız olan kişiler için kullanılan bir sıfattır.

Zıpçık ne demek argo?

[1] (argo, oyun) (Balıkesir ağzı) Çocukların oynadığı, cam veya benzeri maddeden yapılmış yuvarlak, küçük nesne.

Zıpçıktı kaç dakika?

Komedi | 75 dk Videonuz yüklenirken bir hata oluştu! Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Zırtapoz argoda ne demek?

Dilimize Yunancadan giren zırtapoz kelimesi, genellikle söyledikleriyle söyledikleri uyuşmayan, sözlerine güvenilemeyen kişiler için kullanılır. Günlük dilde kullanılan bir kelime olan zırtapoz, bazı kaynaklarda “zırtapos” olarak geçer.

Zibidi argoda ne demek?

TDK’da Zibidi kelimesi uygunsuz hareket edenler anlamına geliyor.

Ziplemek ne demek?

Kezleme: Birine saldırmak için fırsat kollamak. Korkmak: Birdenbire korkmak. Kerezimek: Sağlığının günden güne bozulması. (Bu ağaç da çok hasta.)

Pinpon kimlere denir?

Ping Pong (ticari bir şirket adı) kelimesi bazen masa tenisi yerine kullanılır.

Poncik kız ne demek?

Gençler bu kelimeyi sesi ve aslında bir şeker olması nedeniyle tatlı bir terim olarak kullanırlar. Çoğunlukla sevgililer için kullanılan bu terim, çok şefkatli ve sevecen olmayı vurgulayan bir kelimedir.

Minnoşun anlamı ne?

Günümüzde hem kediler ve köpekler gibi evcil hayvanlar hem de insanlar için kullanılan birçok hitap şekli bulunmaktadır. Bunlardan biri olan Minnosh, tiny kelimesinden türemiştir. 2000’lerin başında popüler olan bu tabir, zarif, kibar ve minyon kadınlar için de kullanılmaktadır.

Zıpçıktı nedir?

İsim. [2] (argüman) anlamsız, kendine güvenen.

Hinzir kime denir?

Hızır; Türk, İslam ve Ortadoğu inançlarında peygamber olma olasılığı yüksek kişilerden biri olarak kabul edilir. Hıdır veya Kıdır olarak da anılır. Zor zamanlarda insanların yardımına koşar, başkaları gibi görünebilir ve olağanüstü niteliklere sahip bir peygamber olarak kabul edilir.

Zebellah ne demek?

Zebellah kelimesi halk arasında kullanılan bir kelimedir. Büyük, uzun ve biçimsiz insanlar için kullanılan bir sıfattır.

Zıpçıktı katip ne demek?

İşte TDK bilgileriyle ilgili merak edilenler… – Bu kadar milyon nasıl harcanabiliyor bu konuşmalara? – Bu dönem, çıraklığın itibarsızlaştığı dönemdir; halk arasında sünepe kâtip, zapçıtı kâtip vb. ifadeler kullanılmaktadır.

Tinkos ne demek?

Tinkoz – Artvin Açıklama: Huysuz, hassas, çabuk sinirlenen, sinirli.

Serdengeçti ne demek TDK?

Osmanlı askeri sisteminde serdengeçti; düşman ordusuna gönüllü olarak katılıp kuşatılan kalelere girenleri tanımlamak için haydutlar arasında kullanılan bir terimdir.

Zıpçıktı soğanı ne zaman ekilir?

Zipçıtı soğanları sonbaharda iyi drenajlı topraklara ekilir. Besin açısından zengin, nemi iyi tutan ve hafif asidik topraklar bu bitki için tercih edilmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir