İçeriğe geç

Mersinde Ne Yenir Ne Alınır

Mersine gidince ne yenir?

Mersin’de yiyebileceğiniz ve içebileceğiniz en iyi 13 lezzetli lezzet. Bir dünya markası: Tantuni. websta – tantuni. … Çiğ köfteden daha iyisi: Batırık. websta – batık. … Fıstık veya cevizden yapılır: Kerebiç… Hurma eklenir: Hazır ürün. … Adana kebabı andırır: Tarsus kebabı … Yörüklerin hediyesi: Basmayın. … Yerli bitki: Gölevez. … Doğal tatlı: KarsambacDaha fazla makale…•17 Şubat 2015

Mersin’in meşhur yiyeceği nedir?

Mersin mutfağı denince akla ilk gelen şey tabi ki tantunidir. Yaşadığınız şehirde Mersinli tantuni üreticisi olarak faaliyet gösteren birçok tantuni restoranına rastlamış olabilirsiniz. Sadece Türkiye’de değil tüm dünyada ünü yayılmış bir lezzet olan tantuni; atıştırmalık olarak, porsiyonluk olarak veya dürüm olarak tüketilir.

Mersinden yiyecek ne alınır?

Favorilerinize ekleyin.Tantuni. Mersin’de büfe dışında bulabileceğiniz tek dükkan türüdür. … Kerebiç, Mersin dışında pek bilinmeyen Arap kökenli bir tatlı türüdür. … 3. Cezerye. Havuçtan yapılan bir tür enerji tatlısıdır. … Sualtı. … 5. Karaciğer. …ATOM. … 7. Künefe. … 8. Lahmacun.Daha fazla makale…•26 Haziran 2014

Mersinde ne tatlısı yenir?

Mersin’in sahip olduğu lezzetler arasında ve kültürümüzün en değerli tatlıları arasında yer alan; Kerebiç tatlısı, Cezerye ve Künefe gibi kendine özgü lezzetler bulunmaktadır.

Mersin’in hangi yeri Meşhur?

Seyahat listenize; Silifke Kalesi, Gözne Kalesi, Limonlu Çayı, Anamur Çayı, Mamure Kalesi, Mezgit Kalesi, Uzuncaburç Harabeleri ve Ilısu Şelalesi’ni ekleyebilirsiniz. 10- UZUNCABURÇ HARABELERİ Mersin Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biridir.

Mersin’in meyve olarak neyi meşhur?

Anamur Muzu, kendine özgü aroması ve kalitesi nedeniyle Türk patentinde coğrafi işaretli Anamur Muzu olarak tanımlanmaktadır.

Mersin’e özgü dürüm yemenin adı nedir?

Tantuni: Mersin’e özgü bir yemektir; et ve kuyruk yağı küçük küpler halinde doğranır, haşlanır, bir tepsi içinde yağda kızartılır, üzerine karabiber atılır ve dürüm şeklinde yenir.

Mersin’e özgü düğün yemeğinin ismi nedir?

Adı yüksük çorbası olmasına rağmen biz bunu yemek olarak tüketiyoruz. Yanında döğme veya kaşkek pilavı ile ikisi birbirini çok iyi tamamlıyor. Yöresel bir yemek. Düğün çorbası olarak da adlandırılıyor.

Silifke’nin neyi meşhur yiyecek?

Silifke’ye özgü birçok yemek çeşidi vardır. Bunlardan en önemlileri; yüksük çorbası, batik, arasi, ulubu ve keşkektir. Tatlılar arasında mekik tatlısı en önemlilerinden biridir. Silifke’nin en önemli ve bilinen ürünleri yoğurt ve ayrandır.

Mersinden hediye ne alinir?

Mersin ve ilçelerinin yerel özelliklerini yansıtan çeşitli hediyelik eşyalar ve tatlılar satın alınabilir. Halılar, kilimler, mezitli şallar, muz lifinden yapılmış çeşitli hediyelikler, renkli iğne oyası ve eşarplar şeklinde el sanatlarının güzel örneklerini görmek mümkündür.

Mersin Magnet nereden alınır?

Mersin’in Erdemli ve Silifke ilçelerinden buzdolabı magneti. Kızkalesi, Silifke Kalesi veya Şahmeran figürlü buzdolabı magnetlerini turistik yerlerin yakınlarındaki hediyelik eşya dükkanlarında ve ilçelerin çarşılarında bulabilirsiniz.

Hediyelik eşya ne olabilir?

Sevdikleriniz için hediye fikirleri.Eşarp.Anahtarlık.Cüzdan.Çikolata.Ajanda.Takı.Kolonya.Mum.Daha fazla ürün…

Mersin’in en meşhur yemeği nedir?

Yörenin en meşhur et yemeği ve tarifi; Tantuni: Mersin yöresinde yaygın olan reçel, börek gibi yiyecekler, börek gibi yapılışı kolay ve çabuk olan, hemen yenilebilen ve uzun süre tok tutan yiyeceklerdir.

Mersinde ne yesek?

Tantuniden ciğere, kerebiçten cezeryeye her damak tadına uygun muhteşem lezzetler ve mekanlar listemizde sizleri bekliyor. Mersin denince akla ilk gelen lezzetleri deneyin ve Tarsus’un gizli lezzetlerini keşfedin.

Mersin Hangi tatlısı meşhur?

Kerebiçci Oğuz Kerebiç tatlısı ilk olarak 1945’li yıllarda Arap kökenli göçmenler tarafından Mersin’e getirilmiştir. İlerleyen yıllarda Mersin halkı tarafından çok beğenilen ve kabul gören bu tatlı ilk yıllarda sadece Ramazan ayında yapılan ve Ramazan aylarında tüketilen bir tatlı iken zamanla yılın 12 ayına yayılmıştır.

Mersin’e özgü dürüm yemeğinin ismi nedir?

Mersin yemek kültüründe sakatat tüketimi de önemli bir yer tutar. Tantuni: Mersin’e özgü, et ve kuyruk yağının küçük küpler halinde doğranıp haşlanması, tepside yağda kızartılması, üzerine karabiber eklenerek dürüm şeklinde tüketilen bir yemektir.

Mersin Erdemli nin neyi meşhur?

Dünyaca ünlü Erdemli limonları ve mandalinaları birçok ülkeye ihraç edilmektedir. Erdemli’ye ister iş ister eğlence için gelin, ziyaret edebileceğiniz ve tadını çıkarabileceğiniz birçok yer vardır.

Mersinde ne yapılmalı?

Mersin’de Görülecek En İyi 10 Gezi Yeri: Aynalıgöl (Gilindire Mağarası), Alahan Manastırı, Atatürk Evi Müzesi, Mersin Denizcilik Müzesi, Mersin Marina, Uzuncaburç Olba Antik Kenti, Kızkalesi, Tarsus Şelalesi.

Mersin günübirlik nereye gidilir?

Aynalıgöl (Gilindire) Mağarası 331. Mağaralar ve Mağaralar. … Mersin Marina. 570. Marinalar. … Mut Yerköprü Şelalesi. Şelaleler. Yazan: mesut_arikoglu. … Uzuncaburç Olba Antik Kenti. 110. Antik Kalıntılar. …Kızkalesi Kalesi. 115. Alahan Manastırı Kaleler ve Kiliseler. … Soğuk Su. Plajlar. Sunturas Şelalesi. Şelaleler.Daha fazla makale…

Tavsiyeli Bağlantılar: Bireşim Yöntemi Nedir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir